Tirsdag d. 4. juni - Formændenes dag

Festivalprogram   *Programmet udvikles løbende og vi forbeholder os ret til ændringer.

TIDSPUNKT SCENE

Kl. 16.00
Debat om indeklima v. BAT-Kartellet

Panel:
Torben Sigsgaard, professor på Aarhus Universitet
Geo Clausen, professor på DTU
Niels Braaby, næstformand for Blik- og Rørarbejderforbundet

Indeklima er altafgørende for trivsel blandt elever og undervisere. Samtidig viser undersøgelser, at et dårligt indeklima i uddannelses-institutioner i dag er en barriere for læring og trivsel. Derfor skal der fokus på indeklimaet i vores skoler.

Jorns Auditorium
Kl. 16.00 - 16.45
Oplæg om fremtidens velfærd med cheføkonom Erik Bjørsted, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Vores velfærdssamfund udgør et vigtigt fundament for vores samfundsøkonomi. Investeringer i uddannelse, sundhed, infrastruktur, forskning og udvikling er medvirkende til, at Danmark kan bryste sig af både at være et meget velstående land og et meget lige land. Desværre har regeringen delt store skattelettelser ud. Lige nu rækker det såkaldte råderum på de offentlige finanser kun lige akkurat til, at vi kan bevare det nuværende serviceniveau pr. bruger af de offentlige velfærdstilbud. Hvis vi ikke passer på, vil den offentlige sektor have svært ved at håndtere, at der bliver flere børn og ældre.
Damgaardsalen

Kl. 16.30 - 17.15
Oplæg: Kollegation på arbejdspladsen som strategisk indsats

Hvorfor er det vigtigt at være aktiv sammen med sine kollegaer og hvordan får vi det til at lykkes? Det søger vi svar på i dette oplæg, der sparker til til vores lyst til at aktivere det fællesskab, som kollegamotion giver i hverdagen.

Del 1, Dansk Firmaidræt

Øresundssalen
Kl. 17.15 - 18.00

Oplæg: Mærk Motionen
Gennem 45 minutters motion leder Dansk Firmaidræt dig igennem en session, hvor du på egen krop mærker, hvordan man kan skabe fællesskab gennem sjove og sunde øvelser, du kan tage med dig hjem på din arbejdsplads.

Del 2, Dansk Firma Idræt

Øresundssalen
Kl. 17.00

Klimadebat: Arbejdets nødvendige forandring
Det er arbejdet, der skaber den økonomi, der lægges til grund for vores forbrug. Forbrugets størrelse og tilknyttede spild leder i dag til en uhensigtsmæssig, negativ påvirkning af vores livgivende miljø.
Med den nuværende udvikling og påvirkning af miljøet tyder alt på, at forudsætningen for arbejdet langsomt, men sikkert, undermineres. Arbejdet underminerer altså sig selv. Løsningen er at ændre arbejdets fokus, form og indhold. 

Med bl.a. Hans Henrik Samuelsen, plan2b
Arrangør: Alliancen ”Broen til fremtiden”, bl.a. FOA, PROSA og Naturfredningsforeningen

Atriumsalen

Kl. 17.00 - 18.00
Talk: Mød journalist og forfatter Lars Olsen og forbundssekretær i 3F Henning Josefsen Overgaard til en samtale om ulighed

Uligheden bliver større og større i disse år. Det gælder ikke kun den økonomiske, men også den sociale ulighed. Det giver sig fx udslag i, at forskellige befolkningsgrupper fravælger diversiteten i folkeskolen, og i stedet søger mod fri- og privatskoler for at være sammen med personer og familier, de kan spejle sig i.
Konsekvensen er, at den sammenhængskraft, som har været fundamentet for det danske velfærdssamfund, forsvinder. Hvilke politiske håndtag er der brug for at dreje på? Og hvilken rolle skal fagbevægelsen spille i den sammenhæng?

Damgaardsalen
Kl. 20.00 - 20.50
Valgmøde med Martin Lidegaard (R) og Nick Hækkerup (S) - kom og få styr på de sidste ting, inden du sætter krydset. Under kyndig ledelse af Gitte Redder, journalist.
Jorns Auditorium
Kl. 21.00
Koncert: UkuleleHanne feat. BasAnne
"Rav på min røv og rør mine rynkne dadler.." UkuleleHanne sætter fokus på lyrikken i markante hip-hophits fra bl.a. Suspekt, L.O.C, Emil Stabil og giver genren sit helt eget smukke, men også absurde feminine touch.
Atriumgården
   
Løbende

Kan du klare mosten?
3F er værter i en stand, hvor du kan prøve deres 'nedslidningsdragt'.
Dagligstuen
Konventums jubilæumsfilm
Gode historier fra de første 50 år og visioner for de næste.
Atriumsalen
Stande
I Dagligstuen kan du under hele festivalen møde PFA, Pension Danmark, A4 Medier, Kadetten, 3F's Arbejdsmiljøafdeling, CO-industri og Dansk Firmaidræt.
Dagligstuen
 

   

Praktiske oplysninger