Mandagsjazz hos Konventum

22. januar 2024 kl. 19.30-21.00

Nogle mandage er bare bedre end andre

Konventum gør noget ved musikken og byder på mandags jazz 4 mandage i træk fra d. 15/1 til d 5/2. Kig forbi og nyd vores moderne kunst, mens du lytter til jazz fra musikkere, der kan deres kram. Apropos folk der kan deres kram, kan du tilkøbe en lækker middag tilberedt af vores dedikerede kokke. Vi har åben for alle, men kun plads til 200 gæster, så invester hellere i en billet med det samme.

Mandagens musikere: Niels HP & Kjeld Lauritsen

Man finder sjældent et så spontant band som når Kjeld Lauritsen og Niels HP samarbejder på scenen omkring noget musik, der groover, swinger og bobler. De gode sange er udgangspunktet, og dette band har et repertoire der både rummer kendte hits og originale kompositioner.

Men det der gør denne gruppe speciel er den særegne oplevelse musikken giver når gruppens medlemmer folder ørerne ud og lader musikken tage magten. Man kunne sammenligne en aften med denne kvartet med en gruppe som Miles Davis elektriske bands eller Grateful Deads vilde improvisationer. I modsætning til disse grupper har Niels HP/Kjeld Lauritsen kvartet dog fødderne solidt plantet på jorden med fokus på den gode sang og den gode melodi. Og det stærke groove der med Niels’ stærke congaspil løfter sig til guddommelige højder.

Gruppen har længe været en Københavnsk hemmelighed, nu breder de vingerne ud til resten af landet. 

Niels HP bliver ofte nævnt som en af de bedste sangere, vi har herhjemme. Med en fortid i det legendariske funkband Ridin’ Thumb har han været med til at sætte en høj standard inden for genren. Med dyb inspiration hentet hos bl.a Ray Charles og Stevie Wonder, har Niels HP med sin rytmiske, legende vokal vundet mange hjerter ved hans koncerter i både ind- og udland. han er desuden kendt for sin medvirken i diverse musikteater opsætninger som Hair, Matador, Den eneste ene m.fl. 

Kjeld Lauritsen spiller på det store Hammondorgel med roterende lesliehøjttaler og fodpedaler. Han er kendt for at udnytte instrumentet i legesyge improvisationer. Han udfylder den traditionelle rolle i gospelmusik og orgeljazz, nemlig at erstatte både keyboards og bassist. Kjeld havde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet 6 plader i eget navn foruden et par stykker som solist med Big Bands og 2 i samarbejde med den Islandske saxofonist Sigurdur Flosason. 

Krister Jonsson guitar og Zoltan Czörz trommer sikrer det groovy swing og den perfekte backing for de to solister i gruppen.

Book din billet

Pris pr. person

Kr. 175,- billet til koncert

Kr. 495,- billet til koncert inkl. 3-retters menu

Klik på knappen for at bestille.

Dagens menu

  • Bagt torsk lagt på cremet selleripuré, friteret kapers, marineret urter
  • Farseret perlehønebryst, porrer bagt med vesterhavsost, knust kartoffel, nedkogt hønseglace, kålsalat med æbler og nødder
  • Dessert efter dessertkokkens valg

* Der tages forbehold for eventuelle ændringer

Andre kiggede også på

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.PublishedContent?.GetProperty(

Mandagsjazz 15. januar

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.PublishedContent?.GetProperty(

Mandagsjazz 29. januar

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.PublishedContent?.GetProperty(

Mandagsjazz 5. februar