Helsingør & omegn

Der venter dig mange oplevelser i og omkring Helsingør. Faktisk er Helsingør det perfekte udgangspunkt, til at udforske Kongernes Nordsjælland.

Seværdigheder i Helsingør

Kronborg

Gå på opdagelse i Kronborg slot, hvor du ikke kun kan møde Holger Danske i kasematterne, men også opleve Shakespeares ”Hamlet” blive vækket til live.

For mere info, åbningstider og priser, se her: https://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/kronborg-slot.html

Kulturværftet

Kulturværftet, der er beliggende lige overfor Kronborg slot, byder på et væld af kulturelle oplevelser, såsom teater, talks og koncerter, bare for at nævne et par stykker. Men selve bygningen, der er designet af Bjarke Ingels Group er i sig selv også et besøg værd.

For mere info og åbningstider, se her: https://kuto.dk/

Toldkammeret

Siden 1989 har Toldkammeret fungeret som kulturhus for Helsingør og omegn. Her dyrker man fællesskabet og skaber rammen for det gode liv, bl.a. gennem quiz-aftener, fællesspisning og en masse andre hyggelige aktiviteter for både store og små.

For mere info og åbningstider, se her: https://kuto.dk/toldkammeret/

Værftets madmarked

Lige ved siden af kulturværftet, i en af de gamle værftshaller, finder du Værftets madmarked. Madmarkedet huser et væld af madboder, der nærmest gør det muligt at tage på en kulinarisk verdensrejse.

For mere info og åbningstider, se her: https://www.vaerftetsmadmarked.dk/

M/S Søfartsmuseet

Søfartsmuseet ligger lige mellem Kulturværftet og Kronborg slot og er absolut et besøg værd. Museet spænder bredt ift aldersgrupper, så både små og store børn samt voksne kan få glæde af besøget. Museet formidler på legende vis søfartens historie og livet til søs og byder løbende på særudstillinger. Har du en svaghed for sømandsstriber, så skal du helt klart også en tur forbi deres museumsbutik.

For mere info, åbningstider og priser, se her: https://mfs.dk/

Gratis entre med CopenhagenCard

Helsingør bymuseum

I det lokale bymuseum kan du dykke ned i havnebyens historie, fra middelalderen og frem til i dag. Museets perle er en model af Helsingør by, som den så ud i 1801, der har hver eneste lille detalje på plads.

Selve museet har til huse i en bygning fra det 16. og 17. århundrede, som indtil 1902 fungerede som fattighus.

For mere info, åbningstider og priser, se her: http://helsingormuseer.dk/

Gratis entre med CopenhagenCard

Danmarks Tekniske museum

Danmarks tekniske museum gør det muligt at gå på opdagelse i ny og gammel teknologi. Museet er ikke kun for teknologinørder. Både store og små nysgerrige sjæle kan blive klogere på den teknologi som omgiver os til dagligt.

For mere info, åbningstider og priser, klik her: https://tekniskmuseum.dk/

Gratis entre med CopenhagenCard

Øresundsakvariet

Øresundsakvariet giver mulighed for at dykke ned under Øresunds overflade og lære dets beboere at kende. Akvariet består af et lille, hyggeligt indendørs akvarie og et udendørs vandlaboratium.

For mere info, åbningstider og priser, klik her: https://www.oresundsakvariet.ku.dk/

Gratis entre med CopenhagenCard

 

Seværdigheder udenfor Helsingør

Smuttur til Helsingborg

Det tager kun 15 minutter med en af Forseas færger at besøge Helsingørs svenske naboby. Her finder du hyggelige stræder, caféer og masser af små søde butikker.

For informationer om afgange: https://www.forsea.dk/

For info om seværdigheder i og omkring Helsingborg: https://www.sydsverige.dk/?pageID=210

Louisiana – Museum of Modern Art

At tage til Louisiana er en oplevelse for alle sanserne. Udover deres udstillinger med moderne kunst og samtidskunst, så kan du nyde deres park med udsigt over vandet eller nyde en lækker frokost i deres café. Eller fortab dig i deres flot kuraterede museumsbutik.

For mere info, åbningstider og priser, se her: https://louisiana.dk/

Gratis entre med CopenhagenCard

 

Rudolph Tegners museum

Ude på den nordsjællandske hede, blandt lyng og får ligger Rudolph Tegners museum. Tegner var billedhugger og kendt for sine skulpturer udenfor Danmarks grænser. Men i sin levetid havde han svært ved at opnå anerkendelse i Danmark. I 1938 opførte han sit eget museum, udført i beton og med sine skulpturer fordelt i landskabet.

For mere info, åbningstider og priser, se her: https://www.rudolphtegner.dk/

Hammermøllen og Hammermøllens Café

Hammermøllen i Hellebæk er en restaureret smedemølle fra 1765.

Hellebæk/Aalsgaard Egnshistorisk forening har stået for restaureringen og opførelse af museet, og i dag bliver der stadig smedet i den gamle mølle.

Museet har også en tilhørende café ”Café Hammermøllen”, som serverer lækkert smørrebrød, kaffe og kage. Husk at bestille bord!

For mere info og åbningstider, se her: https://www.hammermollen.dk/ & https://cafehammermollen.dk/

Tycho Brahe museet på Hven

Et lille stykke paradis finder du på øen Hven. Tag cyklen med eller lej den på øen og opdag den smukke natur, hyggelige små spisesteder og Tycho Brahes museum.

For mere info, se her: https://www.visithven.dk/