En anderledes faglig kursusuge. Sådan kan man bedst beskrive det, der kommer til at ske på de fire faglige kursusspor på Faglig Festival i uge 23.

Kursussporene bliver udviklet løbende frem mod den Faglige Festival. Følg med i vores udviklingsarbejde her på siden og på Faglig Festival 2019’s facebookgruppe.

Ungdommens faglige festival

Dette spor er til dig, som enten er optaget af at arbejde med ungdomsorganisering eller til dig, som betegner dig som en ung tillidsvalgt eller aktiv på arbejdspladsen. Det, I begge skal have til fælles: I vil se den faglige ungdom udvikle sig og have indflydelse på den danske fagbevægelse!

Fremtiden ligger hos ungdommen, men det er sjældent at vi rigtig lytter til den. Selvom kvaliteter som mange års erfaring kan være afgørende, så kan det lige så vel være en hæmsko for at bringe nye kræfter på banen. Nye kræfter, der skal overtage efter de erfarne. Nye kræfter, der skal kunne forstå fremtiden og dens tendenser. Nye kræfter, der skal kunne inspirere og lave fremgang. På dette spor skal vi arbejde på at finde disse nye kræfter.

Hvis man skal sikre sin fremtid, så skal man også sikre ungdommen, der skal udvikle den. Det er ikke kun her, man kan finde nye, innovative og måske lidt alternative løsninger - det er også her, vi finder nye kræfter, der skal bære fremtidens faglige arbejde.

Vi vil ugen igennem arbejde med forskellige processer, hvor jeres erfaringer, viden og ikke mindst vildeste fantasier vil blive sat i spil for, at vi sammen kan udvikle fremtidens fagbevægelse. Ved hjælp af eksperimentel inddragelse og deltagelse af sporets deltagere vil vi finde metoder til, hvordan vi finder, organiserer, engagerer og særligt aktiverer unge mennesker, der senere kan blive nøglepersoner i fagbevægelsens udvikling.
Man ved, at de tillidsvalgte bliver ældre og ældre, og snart går en betragtelig del af alle tillidsrepræsentanter på pension uden at have fundet deres efterfølgere. Samtidig ændrer vores forståelse for fællesskaber, sociale relationer og arbejdsformer sig konstant. Hvis fagbevægelsen skal stå stærkt i fremtiden, så skal der også være nye stærke kræfter til at bære den.

Så hvordan får vi unge til at gå op i det faglige? Hvordan gør vi dem til gode tillidsvalgte? Og hvordan får vi dem til at påvirke deres eget netværk? Det er blot noget af det, som vi sammen skal undersøge i løbet af en uge fyldt med inspirerende indslag, spændende oplæg og ny læring.

Vi vil skabe profiler for de faglige unge og undersøge, hvad der skal til for at organisere og aktivere disse. Vi vil eksperimentere med, hvordan ungdommen bedst får indflydelse i fagbevægelsen, og hvordan ungdommen kan sætte sit præg på arbejdsmarkedet.

Om det sker gennem aktivistiske kampagner, blog-indlæg, youtube-videoer eller en helt fjerde (indtil-nu-utænkelig) måde kan vi ikke fortælle jer – men I kan være med til at finde ud af det!

LÆS HELE KURSUSBESKRIVELSEN OG TILMELD DIG HER.