Mandagsjazz hos Konventum

Konventum gør noget ved musikken og byder på mandags jazz 4 mandage i træk fra d. 15/1 til d 5/2. Kig forbi og nyd vores moderne kunst, mens du lytter til jazz fra musikkere, der kan deres kram. Apropos folk der kan deres kram, kan du tilkøbe en lækker middag tilberedt af vores dedikerede kokke. Vi har åben for alle, men kun plads til 200 gæster, så invester hellere i en billet med det samme.

Miriam Mandipira og Kjeld Lauritsen

15. januar 2024

Det er med stor stolthed Konventum kan præsentere sangerinden Miriam Mandipira i intime rammer akkonpagneret af Kjeld Lauritsen ved det store flygel.

Med rødder i Zimbabwe har hun de senere år været et kærkomment indslag på den danske jazz- og bluesscene. Inspireret af blandt andre Ella Fitzgerald og Aretha Franklin har hun sunget sig ind I de danske hjerter. Miriam Mandipira giver desuden prøver på populære sange fra sit elskede Afrika. Med Miriam Mandipira venter der en oplevelse på højde med de bedste internationale stjerner!

Umbraco.Core.Models.MediaWithCrops?.MediaItem?.GetProperty(

Niels HP & Kjeld Lauritsen

22. januar 2024

Man finder sjældent et så spontant band som når Kjeld Lauritsen og Niels HP samarbejder på scenen omkring noget musik, der groover, swinger og bobler. De gode sange er udgangspunktet, og dette band har et repertoire der både rummer kendte hits og originale kompositioner.

Men det der gør denne gruppe speciel er den særegne oplevelse musikken giver når gruppens medlemmer folder ørerne ud og lader musikken tage magten. Man kunne sammenligne en aften med denne kvartet med en gruppe som Miles Davis elektriske bands eller Grateful Deads vilde improvisationer. I modsætning til disse grupper har Niels HP/Kjeld Lauritsen kvartet dog fødderne solidt plantet på jorden med fokus på den gode sang og den gode melodi. Og det stærke groove der med Niels’ stærke congaspil løfter sig til guddommelige højder.

Umbraco.Core.Models.MediaWithCrops?.MediaItem?.GetProperty(

Sinne Eeg & Jacob Christoffersen duo

29. januar 2024

Den internationalt anerkendte Sinne Eeg er blandt Skandinaviens største jazzvokalister. Hun er kendt over hele Europa og Asien og er tæt på et gennembrud i USA. Overalt hvor den danske sangstjerne optræder, fascineres publikum af hendes smukke klang, stærke presens og eminente scatsang. Som en indlysende konsekvens har Sinne mange loyale fans over hele verden.

Jacob Christoffersen har været Sinnes faste pianist siden 2009 og turneret med hende over hele verden, især i USA, Japan og Europa. Den prisvindende tangentvirtuos har hele paletten; en fjer-let tilgang til smukke ballader, et groovy swing og exceptionelle evner som akkompagnatør. Ikke overraskende er den charmerende dansker en af ​​Skandinaviens mest efterspurgte pianister.

Umbraco.Core.Models.MediaWithCrops?.MediaItem?.GetProperty(

Gunde on Garner

5. februar 2024

Errol Garner, den store amerikanske jazzpianist og melodifortolker af guds nåde, ville være fyldt 100 år i 2021.

Trioen Gunde On Garner har eksisteret siden 1995, og deres dedikerede mål er at spille i Garners ånd, men med udgangspunkt i egne arrangementer af både danske og udenlandske sange.

Ved at følge op på det som Garner gjorde og tage udgangspunkt i den gode melodi, uden hensyn til, om den kommer fra jazzen, rocken eller poppens verden, nærmer Gunde On Garner sig et udtryk, mesteren selv kunne have haft, hvis han havde levet i dag. Og dog har de, med Henrik Gunde, en af landets travleste jazzmusikere i spidsen, i høj grad også deres eget bud på tingene, båret frem af Nicolas Kock og Karsten Bagges swingende og energifyldte spil.

Umbraco.Core.Models.MediaWithCrops?.MediaItem?.GetProperty(