Konventum Hotel og Konferencecenter / Om Konventum / Historie
Konventum er et konference- kursus- og uddannelsescenter. Og huset gemmer også på en spændende historie om arkitektur, tidsånd, kunst, læringsstile og personlig udvikling.
Da man i 1950erne i fagbevægelsen arbejdede på idéen om en ny arbejderhøjskole, udskrev Arbejdernes Oplysningsforbund og De Samvirkende Fagforbund en arkitektkonkurrence i 1958.
Her kom nogle af datidens største arkitekter med deres bud på, hvordan en visionær funktionalistisk uddannelsesinstitution kunne designes for at optimere mulighederne for læring, vidensdeling og socialt samvær.
Højskolen blev opført fra 1966-69 og blev en tidlig repræsentant for de mange skoler og uddannelsesinstitutioner, der blev bygget i 1960erne og 70erne for at uddanne og videreuddanne lønmodtagere og tillidsvalgte. Midt i selve velfærdssamfundets opbygning.
Konventum er tegnet af Jarl Heger og Karen og Ebbe Clemmesen og åbnede i 1969. Bygningerne betegnes i arkitektkredse som hovedværker indenfor landskabstilpasset arkitektur.
Arkitekturen er meget konsekvent i forhold til stil og linjer. Eksteriør og interiør er gennemtænkt i mindste detalje. Det er danske bygninger fra kælder til kvist, og de repræsenterer dansk design og håndværk på fornemmeste vis.
I 2011 blev Konventum fredet af Kulturarvsstyrelsen.
Konventums samling af moderne dansk kunst er vores stolthed. Over 1.200 værker er at finde i vores samling, der alle er fra perioden 1950 og frem til i dag.
Samlingen indeholder værker, der rigt repræsenterer flere genrer og stilarter i dansk moderne kunst. COBRA-kunstnerne er godt repræsenteret, ligesom nogle af de store kendte som Trampedach, Heerup, Børge Jørgensen, Karl Åge Riget, Kathrine Ærtebjerg, Lizzie Mallow og Henning Damgård Sørensen m.fl.
Lån en trykt guide i receptionen og følg en anbefalet tur rundt i huset eller udforsk samlingen på egen hånd.