Vi er nede på jorden, men standarden er høj

Billede af Michael tjener

Michael, Teamleder i restauranten - siden 2005

 

Hvad er dit ansvarsområde på Konventum?

Jeg er oprindelig udlært kok og tjener, men nu er min jobtitel teamleder i restauranten. Jeg fungerer som en slags alt-mulig-mand. I starten sad jeg meget på kontor og havde personaleansvar. Siden blev jeg alt-mulig-mand. Jeg fylder op, hjælper i restauranten og laver forefaldende arbejde.

Hvordan var det at starte på Konventum?

Det var anderledes. Jeg var vant til hoteller, og her var helt anderledes, fordi Konventum dengang mest var en højskole. Der var en anden jargon, og vi havde rigtig god tid! Det var lidt mere loose dengang. I dag er de ansatte faguddannede, og der er en overordnet retning. Vi er ikke længere kun en skole, det er mere moderne i dag. Men det kører godt, og vi er på rette spor, synes jeg.

Hvad er det bedste ved at arbejde på Konventum?

Jeg har frihed i mit job. Frihed under ansvar. Der er tillid til, at det, man laver, er godt nok. Ingen står og ånder mig ind i nakken.

Hvordan ville du beskrive kulturen på Konventum?

Her er en god tone. Folk taler pænt til hinanden. Alle har ansvarsfølelse og hjælper hinanden, hvis der er behov for det – også afdelingerne imellem. Nye mennesker med nye idéer er også velkomne – her er plads til nytænkning, hvor det i gamle dage var ret firkantet.

Beskriv en hyggelig/sjov tradition

Alle ser frem til julefrokosten. Her bliver man blandet med de andre afdelinger, og alle taler med alle. Det er altid sjovt, og der er bar og musik, til man ikke gider mere. Vi har også morgensang en gang om ugen. Det er sjovt.

Hvordan synes du, Konventum adskiller sig fra andre arbejdspladser?

Beliggenheden, udsigten, kunsten og de unikke bygninger. Konventum er meget mere end bare et konferencecenter eller et hotel, og det afspejler sig hos gæsterne, der hygger sig og er glade, hvilket giver glade medarbejdere. Her er stille og roligt, og det har en afstressende effekt på både gæster og medarbejdere.  

Hvorfor skal man søge en stilling på Konventum?

Fordi atmosfæren er helt nede på jorden, men alligevel er standarden høj. Der er en helt særlig ånd her, og så er ingen dage ens. Man keder sig aldrig.

Hvad kendetegner kollegaerne i din afdeling?

Jeg arbejder jo lidt solo, men generelt synes jeg, at vi tager fis på hinanden og hjælper hinanden på Konventum. Det er både afslappet og professionelt på samme tid. Vi ved, hvad vi laver, men har det sjovt samtidig. Mange har jo arbejdet her i mange år, og det ville man jo ikke gøre, hvis det ikke var en god arbejdsplads.