Jeg vil alt det, som Konventum står for

Victor - kokkeelev hos Konventum

Victor, Kokkeelev - siden 2021

 

Hvordan var det at starte på Konventum?

Det var faktisk lidt som at ”komme hjem”, for min far har altid været involveret i fagbevægelsen, så jeg er kommet her, siden jeg var 4 år. Jeg blev taget rigtig godt imod.

Hvad er det bedste ved at arbejde på Konventum?

Selve stedet. Jeg vil rigtig gerne det, som Konventum står for: Fagbevægelsen, sammenholdet, at forsvare ”the little guy”. På den måde giver det rigtig meget mening for mig at arbejde her. Og så har vi en hel regnbue af forskellige kunder, fra direktøren til håndværkeren, og det er interessant at møde så mange forskellige typer udover kernen af kunder, som man kender.

I sidste uge havde vi f.eks. et helt hold fodboldspillere den ene dag og et hold officerer den anden. Det, synes jeg, er sjovt. Vi skifter desuden menukortet en gang om måneden, hvilket gør, at man altid er ”på dupperne” og aldrig kommer til at kede sig eller hvile på laurbærrene. Der er altid udvikling i gang.

Hvad kendetegner kollegaerne i din afdeling?

De er dejligt skøre! Vi er temperamentsfulde, sådan er det i et køkken – det går stærkt, og der er mange følelser involveret, men vi har en god tone og samarbejder godt.

Hvordan ville du beskrive kulturen på Konventum?

Der er et godt sammenhold blandt kollegerne. Vi er søde ved hinanden, også ift. konflikter, som man jo aldrig helt kan undgå – folk taler sammen og får det løst. Her er en stor accept af forskelligheder, som jeg sætter pris på.

Beskriv en af vores hyggeligste traditioner

I køkkenet tager vi gerne en øl eller en sodavand efter endt arbejdsdag og evaluerer dagen. Det, synes jeg, er rigtig positivt, og sådan er det ikke i alle køkkener. Jeg har arbejdet i branchen i 10 år, og det er sjældent, at der er så god en tone som her.

Hvordan synes du, Konventum adskiller sig fra andre arbejdspladser?

I køkkenet har vi fordelen ved fast skema. Dvs., at vi kører med en 5/2 ordning, altså at man den ene uge arbejder fem dage og den næste to, hvor man ellers ofte i køkkener knokler konstant. Det betyder, at det er nemmere at få det hele til at køre rundt på hjemmefronten.
Modsat et a la carte køkken har vi ikke konstant travlt. Der er travle og rolige perioder, og i en rolig periode får man som elev mulighed for at tage initiativer og prøve ting af.

Hvorfor skal man søge en stilling på Konventum?

Det skal man pga. sammenholdet og hvis man har lyst til at give en stor mængde specielle kursister en særlig oplevelse i det hyggeligste hjørne af Danmark – så er det her, man skal arbejde. Og så har vi faktisk fitnessrum og sauna, som man kan benytte, når det ikke bruges af gæster. Det brugte jeg meget i vinters, hvor vi ikke havde så mange gæster.