Nyt fra Konventum

PRESSEMEDDELELSE – Oktober 2019

Ny direktør til Konventum A/S

Konventum, konference- og kursuscenter, har ansat Birgit Nørgaard, som ny administrerende direktør pr. 1. november 2019.

Birgit Nørgaard kommer fra en stilling, som direktør for Scandic Eremitage - en stilling hun har varetaget siden 1. oktober 2001.

I forbindelse med ansættelsen af Birgit Nørgaard udtaler bestyrelsesformand Lizette Risgaard, FH:

”I Birgit Nørgaard har bestyrelsen fundet en stærk kandidat til at udvikle og styrke de mange aktiviteter vi driver fra den smukke LO-skole. Det er aktiviteter der rummer alt fra uddannelse, kursus og konferencer til selskaber, golfophold og hotelvirksomhed. Vi har et stort potentiale og nogle unikke konkurrencefordele, som skal videreudvikles i de kommende år. Jeg og den øvrige bestyrelse glæder os til samarbejdet med Birgit Nørgaard, som vi byder hjertelig velkommen til en stor og vigtig opgave”.

”Jeg glæder mig meget til at tage hul på opgaven sammen med de mange dygtige og engagerede medarbejdere på Konventum. LO-skolen har en lang og stolt tradition, som vi skal bygge videre på, men vi skal også udvikle og modernisere vores tilbud og koncepter, så vi kan levere et knivskarpt tilbud inden for alle de aktiviteter vi rummer. Mit mål er en kommerciel og sund drift til gavn for både gæster, medarbejdere og vores bagland”, udtaler Birgit Nørgaard, som altså tiltræder stilling som adm. direktør for Konventum den 1. november.

Om Birgit Nørgaard

Birgit Nørgaard startede sin karriere hos Scandic Hotellerne i oktober 1992, hvor hun blev en del af Scandic's nye nordiske salgsafdeling.  Den 1. januar 1999 tiltrådte hun stillingen, som direktør på Scandic Aalborg og var der frem til sin start i Lyngby i 2001.

Om Konventum/LO-skolen

Konventum og bygningskomplekset LO-skolen beliggende ud til Øresund kun to kilometer fra Helsingør centrum, ejes af Fonden LO-skolen som i mere end 50 år med stor succes har udbudt og fortsat udbyder en bred vifte af uddannelser, undervisning og kurser til fagbevægelsens medlemmer foruden at være konferencecenter og hotel.

 

Pressekontakt for Lizette Risgaard: Anette Bindslev, tlf.: 35 24 60 95

Pressekontakt:  Birgit Nørgaard, tlf.: 23 68 04 98

Mindeord om Flemming Skov Jensen

Af Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH og bestyrelsesformand for Konventum, tidligere LO-Skolen.

Med Flemming Skov Jensens død er en af dansk fagbevægelses store inspirationskilder og foregangsmænd gået bort. Fra sit ståsted som mangeårig forstander for LO-Skolen og siden direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond var han altid først og fremmest lønmodtagernes ven og frontkæmper.

Flemming Skov Jensen var bryggeriarbejder-sønnen, der fik en cand.polit uddannelse fra Københavns Universitet - men han glemte aldrig sin arbejderbaggrund.  

Fa 1971 til 1988 var han først viceforstander og siden forstander for LO-Skolen. Her grundlagde han LO-skolens enestående samling af moderne kunst. Kunstsamlingen er i dag Danmarks største private af slagsen og tæller værker af Asger Jorn, Carl-Henning Pedersen, Egil Jacobsen og Kurt Trampedach.

Store dele af kunstsamlingen er udvalgt af Flemming Skov Jensen personligt. Han brændte for den moderne kunst og gerne gav unge og ukendte billedkunstnere et skulderklap ved at købe deres værker til fagbevægelsens højskole. At han så ofte fik kunstværkerne billigt, og det viste sig at være en god investering, var bare en ekstra bonus. 

Blandt de ansatte på LO-Skolen fik han tilnavnet ’Christian Den Fjerde’, fordi han i samarbejde med arkitekter om- og udbyggede LO-skolen 16 gange i de sytten år, hvor han stod i spidsen for skolen.  Flemming Skov Jensen var en bygherre forud for sin tid, fordi han ville skabe rum, hvor kunsten inspirerer, og hvor der er mangfoldighed og plads til alle meninger og skæve eksistenser.

LO-Skolen har siden Flemming Skov Jensens forstander-dage taget navneforandring til Konventum, og er i dag et kursus- og konferencecenter, hvor gæster fra både fagbevægelse, virksomheder og organisationer hver dag mærker den særlige ånd af højt til loftet og et stort hjerterum, som han efterlod. Danmarks største arbejderhøjskole er ikke mindst Flemmings værk.  

Jeg har også været så heldig at krydse Flemming Skov Jensens veje i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, hvor han var direktør fra 1988 til 2004. Også her demonstrerede han, at der ikke er en modsætning mellem at være forretningsmand og lønmodtagernes tillidsmand. Han foretog fantastiske investeringer af lønmodtagernes indefrosne dyrtidsportioner, og forrentningen af helt almindelige lønmodtageres penge fik ofte den etablerede finansverden til at måbe.

I dag nyder mange ældre lønmodtagere godt af lidt ekstra penge i pensionisttilværelsen takket være Flemming Skov Jensens dygtighed i fonden. Vi er mange, rigtig mange, der skylder ham stor tak og respekt for hans dedikerede arbejde som højskoleforstander på LO-Skolen og hans tid i Lønmodtagernes Dyrtidsfond.    

Varme tanker til familien, der kan være stolte af, at deres ægtemands og fars ånd lever videre i Helsingør.

PRESSEMEDDELELSE - Juli 2019

Konventum opnår international guldstatus inden for bæredygtighed

Den internationale sammenslutning IACC tildeler Konventum guldstatus inden for deres Green Star certificering, for at overholde 85% af deres guidelines inden for bæredygtighed.

Siden Konventum blev medlem af den internationale sammenslutning International Association of Conference Centers (IACC) ved årsskiftet, er det blevet endnu mere tydeligt, at bæredygtighed er en afgørende faktor for at tiltrække internationale kunder til Danmark.

- Vi er stolte over at få certificeringen og ovenikøbet opnå guldstatus. Det viser, at vores indsats for at skabe en mere bæredygtig oplevelse ikke kun vækker genklang hos vores danske kunder, men også bliver anerkendt på et internationalt plan, siger konferencechef Gitte Winberg.

For hende er det tydeligt, at bæredygtighed er et vigtigt emne, især for internationale virksomheder.

- Vi oplever i stigende grad et behov fra vores internationale kunder om at kunne tage et bæredygtigt valg. Her hjælper et certifikat som Green Star os med at tydeliggøre den høje standard vi opretholder, når det drejer sig om at drive bæredygtige konferencer.

IACC opdaterer jævnligt deres Code of Sustainability for at sikre, at deres Green Star-certificering altid refererer til de nyeste best-practices inden for bæredygtig konferencedrift.

Den seneste opdatering blev gennemført i år, og det er på baggrund af den, at Konventum har opnået guldstatus.

Læs mere om Konventums arbejde med social ansvarlighed.

Pressekontakt: Gitte Winberg, Konferencechef, Konventum, gwi@konventum.dk, Tlf 49 28 09 05

 

PRESSEMEDDELELSE - Marts 2019

MPI og IACC vælger Konventum til international summit

Når MPI for første gang afholder deres international summit i Danmark, sker det på Konventum i Helsingør. Konferencecentret er valgt som lokation til The European Educational Summit 2019, hvor en stor gruppe internationale mødebookere deltager.

Det er de to internationale sammenslutninger Meeting Professionals International (MPI) og The International Association of Conference Centres (IACC), der har udvalgt Konventum i Helsingør blandt mange andre europæiske centre.  

- Vi har igennem et par måneder været med i opløbet som venue for MPI og IACCs store konference i efteråret, så at få beskeden om, at de har valgt os, er helt fantastisk. Vi har i løbet af det sidste år mærket en stigende interesse fra udenlandske virksomheder, som er vilde med Konventums stil, historik og særlige stemning. Men det her er en ekstra fjer i hatten, siger Gitte Winberg, konferencechef for Konventum & Højstrupgård, der er Nordsjællands største konferencecenter.

På konferencen i oktober deltager en stor gruppe internationale mødebookere, som Gitte Winberg i særdeleshed glæder sig til at give oplevelsen af Konventums danske arkitektur, design og gastronomi sammen med resten af huset.

- I Danmark kan vi noget helt særligt, som de er vilde med i udlandet. Den nordiske approach til både service, gastronomi og omgivelser er en særlig oplevelse, som vi kan mærke, at vores udenlandske gæster sætter meget stor pris på. Og her er Konventum bare et unikt eksempel på dansk kulturarv, som vi har alt mulig grund til at være stolte af, siger Marina Hoffmann, administrerende direktør for Konventum & Højstrupgård.

Internationalt samarbejde bærer frugt
Konventum & Højstrupgård har været medlem af IACC siden årsskiftet igennem Danske Konferencecentre (DKBS), og her er Danmark det største medlemsland udover USA baseret på antal konferencecentre.

- Vi er utrolig stolte af, at MPI har valgt en af vores partnere til deres Summit i år. Via vores medlemskab af den internationale mødeorganisation IACC Meetings, har det været muligt at få lov at byde ind på denne event. Den bold greb Konventum, og derfor skal arrangementet nu holdes i Danmark for allerførste gang. Det er desuden også første gang, at denne type MPI-arrangementer holdes uden for en storby, så vi har virkelig grund til at være stolte af Konventum, siger Marlene H. Sylvester-Hvid, administrerende direktør i DKBS.

Der er ingen tvivl om at Konventums helt særlige omgivelser og konferencefaciliteter har vakt nysgerrigheden hos de internationale gæster.

- Konventum har leveret et oplæg og et produkt, der både oversteg vores egne forventninger, og hvad vi ellers har fået tilbudt andre steder i verden, så det har i høj grad imponeret os, siger Mark Cooper, CEO for IACC.


Få et overblik over Konventums unikke kvaliteter lige her

Du kan downloade pressemeddelelsen her

Pressekontakt: Gitte Winberg, Konferencechef, Konventum, gwi@konventum.dk, Tlf 49 28 09 05

Billedbank

Lo-skolen er tegnet af arkitekterne Karen og Ebbe Clemmensen og Jarl Heger. Den blev indviet i 1969 og er opbygget som en landsby omkring tre gamle egetræer i en atriumgård - stedets hjerte.

Logobank

Lo-skolen er tegnet af arkitekterne Karen og Ebbe Clemmensen og Jarl Heger. Den blev indviet i 1969 og er opbygget som en landsby omkring tre gamle egetræer i en atriumgård - stedets hjerte.