Back

Faglig Festival - Følelsen af fællesskab

Hvad tænker du, når du hører ordene ’Faglig Festival’? Jeg får selv en masse billeder på nethinden og en masse tanker. Nogle af dem er til at beskrive, andre er mere en følelse.

Fra den 2. - 7. juni 2019 afholder vi på Konventum en nystartet Faglig Festival, der forhåbentlig bliver en årligt tilbagevendende begivenhed. Men hvad er en Faglig Festival, og hvorfor afholder vi den?

Vi beskæftiger os hver dag med læring, arbejdsmarkedet og med udvikling af fællesskaber. Vi har derfor gennem et stykke tid talt om, at der mangler et stort forum, hvor der både kan blive tænkt højt til loftet og arbejdet helt konkret med, hvordan vi udvikler arbejdsmarkedet og fællesskabet. 
Samtidig vil vi gerne sætte det ind i en spændende og eksperimenterende læringsramme, så de ideer der bliver udviklet på festivalen, også giver gejst og motivation til at skabe handling i virkeligheden.

Vi ønsker en uge, hvor tillidsvalgte, fagligt aktive, fagforeningspolitikere og ansatte i fagbevægelsen kan skabe et fælles rum for diskussioner om udviklingen af arbejdsmarkedet og fællesskaberne både på arbejdspladsen og i fagbevægelsen. Samtidig kan de lade sig inspirere af spændende debatter, foredrag og arrangementer, lade sig rive med af kunst, kultur og musik, og få stillet sulten og pirret smagsløgene med streetfood og anden god mad. Og alle vil få muligheden for at være aktivistiske!

Men alt det her, hverken kan eller vil vi skabe alene. Vi indbyder derfor fagforeninger, NGO’er, politiske partier og ungdomspartier og andre fra foreningslivet til at være med til at skabe en fantastisk festival, hvor vi både kan fejre de faglige fællesskaber og arbejde for, at de bliver endnu stærkere i fremtiden. 
Mine gode kolleger og jeg vil i den nærmeste tid tage fat i en masse organisationer, så vi kan udvikle en spændende samskabelsesproces – og ligeledes vil jeg opfordre dig og din organisation til at tage fat i mig, hvis I ønsker at være med til at udfylde de unikke rammer, som Konventum kan stille til rådighed i løbet af festivalen.
Det løbende arbejde med Festivalen kan følges på Facebook og hvis du ønsker at sikre dig en plads på ét af de tre kursusspor, der også vil være på festivalen, så kan du læse mere og tilmelde dig her

Men uden dig er der ingen Faglig Festival. Så lad mig høre: Hvad tænker du, når du hører ordene Faglig Festival?
Når jeg hører ordene Faglig Festival, så kan jeg både smage, dufte og mærke det. Det er smagen og duften af dansk sommer. Det er lange, lyse sommernætter, hvor solen går langsomt ned over Øresund. Det er følelsen af, at vi rykker noget sammen, at vi udvikler os sammen. Og det er den helt særlige følelse, jeg får, når jeg mærker, at jeg er del af et fællesskab, der kæmper for noget, der er større end mig selv. 

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Mange sommerhilsner

Esben Noël Hjort

Uddannelses- og udviklingschef, Konventum 
   

Comments
No comments yet. Be the first.

Kurser & uddannelse - også arbejdsmiljøuddannelsen

Bliv en stærkere repræsentant
for dine kollegaer eller medarbejdere.

Konferencer og møder

Konventum danner den ideelle ramme om din konference. Vi hjælper også gerne med planlægningen og facilitering.