Entries with tag uddannelse og kurser .

Forstærket fokus på organisering og relationer

Godt nytår og velkommen til vores nye blog her på Konventum. Her kan du blive klogere på læring, tendenser på arbejdsmarkedet, livet på Konventum og al den viden, vi får på baggrund af de projekter, kurser og uddannelser, vi arbejder med i 2018.

Det nye år er også starten på de mange nye planer og initiativer, som vi har i støbeskeen her på Konventum og som vi glæder os til at dele med jer.

Men først vil jeg starte med at kigge tilbage på en oplevelse fra 2017, der giver håb og energi til et nyt år.

I midten af december havde vi den store fornøjelse at afholde LO’s årlige organiseringskonference. Konferencen har haft vokseværk og havde igen i december rekordmange deltagere.

Organiseringskonference på Konventum185 fagligt aktive, tillidsvalgte og ansatte i fagbevægelsen var samlet på Konventum for at debattere og blive klogere på, hvordan vi sammen skaber resultater i handlefællesskaber på arbejdspladserne.

Sammen skal vi nemlig sikre, at vi får flere med i det faglige fællesskab, så lønmodtagerne får en endnu stærkere position på arbejdsmarkedet.

I løbet af de to dage konferencen varede, talte jeg med en masse engagerede folk og hørte en masse gode historier om tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og fagligt aktive, der havde evnet at engagere kollegerne til faglig handling.

Handlinger, der både forbedrede arbejdsforholdene, og som fik det faglige fællesskab til at blomstre. Godt gået!

På Konventum er én af vores kerneopgaver at støtte op om og inspirere de dygtige tillidsvalgte og ansatte i fagbevægelsen til at sikre positive forandringer på arbejdspladserne til gavn for kollegerne igennem vores mange kurser og uddannelser.

Derfor øger vi i 2018 vores fokus på organiseringsområdet og på de relationelle kompetencer, som det kræver at få engageret sine kolleger/medlemmer til at deltage i det faglige fællesskab.

2018 bliver også et år, hvor vi for alvor kommer til at beskæftige os med de mange forandringer, der sker på arbejdsmarkedet: Digitalisering, robotisering, platformsøkonomi, nye ansættelsesformer.

Hvad betyder det for dig som tillidsvalgt og, hvordan kan du bedst muligt imødekomme de mange forandringer? Det sætter vi blandt andet fokus på i uge 38, hvor vi afholder temauge om Disruption/Arbejdsmarked 4.0. Esben Hjort på Konventums talerstol

Alt dette og meget mere kan du i løbet af året følge med i her på vores nye blog, hvor jeg og konsulenterne i Konventum Uddannelse vil skrive om de mange trends, tendenser og nyheder fra den faglige verden.

Rigtig godt nytår! Jeg glæder mig til at se dig på Konventum i løbet af 2018.

Esben Noël Hjort

Uddannelses- og udviklingschef, Konventum 

Faglig Festival - Følelsen af fællesskab

Hvad tænker du, når du hører ordene ’Faglig Festival’? Jeg får selv en masse billeder på nethinden og en masse tanker. Nogle af dem er til at beskrive, andre er mere en følelse.

Fra den 2. - 7. juni 2019 afholder vi på Konventum en nystartet Faglig Festival, der forhåbentlig bliver en årligt tilbagevendende begivenhed. Men hvad er en Faglig Festival, og hvorfor afholder vi den?

Vi beskæftiger os hver dag med læring, arbejdsmarkedet og med udvikling af fællesskaber. Vi har derfor gennem et stykke tid talt om, at der mangler et stort forum, hvor der både kan blive tænkt højt til loftet og arbejdet helt konkret med, hvordan vi udvikler arbejdsmarkedet og fællesskabet. 
Samtidig vil vi gerne sætte det ind i en spændende og eksperimenterende læringsramme, så de ideer der bliver udviklet på festivalen, også giver gejst og motivation til at skabe handling i virkeligheden.

Vi ønsker en uge, hvor tillidsvalgte, fagligt aktive, fagforeningspolitikere og ansatte i fagbevægelsen kan skabe et fælles rum for diskussioner om udviklingen af arbejdsmarkedet og fællesskaberne både på arbejdspladsen og i fagbevægelsen. Samtidig kan de lade sig inspirere af spændende debatter, foredrag og arrangementer, lade sig rive med af kunst, kultur og musik, og få stillet sulten og pirret smagsløgene med streetfood og anden god mad. Og alle vil få muligheden for at være aktivistiske!

Men alt det her, hverken kan eller vil vi skabe alene. Vi indbyder derfor fagforeninger, NGO’er, politiske partier og ungdomspartier og andre fra foreningslivet til at være med til at skabe en fantastisk festival, hvor vi både kan fejre de faglige fællesskaber og arbejde for, at de bliver endnu stærkere i fremtiden. 
Mine gode kolleger og jeg vil i den nærmeste tid tage fat i en masse organisationer, så vi kan udvikle en spændende samskabelsesproces – og ligeledes vil jeg opfordre dig og din organisation til at tage fat i mig, hvis I ønsker at være med til at udfylde de unikke rammer, som Konventum kan stille til rådighed i løbet af festivalen.
Det løbende arbejde med Festivalen kan følges på Facebook og hvis du ønsker at sikre dig en plads på ét af de tre kursusspor, der også vil være på festivalen, så kan du læse mere og tilmelde dig her

Men uden dig er der ingen Faglig Festival. Så lad mig høre: Hvad tænker du, når du hører ordene Faglig Festival?
Når jeg hører ordene Faglig Festival, så kan jeg både smage, dufte og mærke det. Det er smagen og duften af dansk sommer. Det er lange, lyse sommernætter, hvor solen går langsomt ned over Øresund. Det er følelsen af, at vi rykker noget sammen, at vi udvikler os sammen. Og det er den helt særlige følelse, jeg får, når jeg mærker, at jeg er del af et fællesskab, der kæmper for noget, der er større end mig selv. 

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Mange sommerhilsner

Esben Noël Hjort

Uddannelses- og udviklingschef, Konventum 
   

Arbejdsmiljørepræsentant år 2019

Billede af Lærebog i Arbejdsmiljø

2019 bliver arbejdsmiljørepræsentant år i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). Hele året bliver der sat fokus på arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser og på arbejdsmiljørepræsentanternes vigtige rolle for at sikre, at kollegerne kan gå glade og trygge på arbejde. 

Her på Konventum har uddannelse af arbejdsmiljørepræsentanter altid stået højt på vores agenda. Men i 2019 giver vi den alligevel en tand mere i forbindelse med arbejdsmiljørepræsentantåret. 

Næste år har vi nemlig to temauger, hvor arbejdsmiljø er i fokus. Den første arbejdsmiljøuge ligger allerede i uge 6 og den næste i uge 46. derudover er der i hver af de øvrige 8 fællesskabsuger mindst ét kursus, der omhandler arbejdsmiljø. 

I forbindelse med arbejdsmiljørepræsentantåret har finduddannelse.dk lavet et interview med vores arbejdsmiljøekspert Anne Helbo Jespersen. I det interview kan du blandt andet læse Annes tanker om arbejdsmiljørepræsentantens rolle, om hvordan man skal skabe relationer til kolleger og ledelse, og om hvordan man kan arbejde med den kompleksitet, som rollen indebærer. Du finder artiklen her.


God læselyst. 

Esben Noël Hjort

 

Få mere at vide om den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse

Få mere at vide om vores kurser
 

2019 - 50-års jubilæum og nye fællesskaber

Konventum set fra havet

2019 bliver et historisk år i dansk fagbevægelse, hvor den nye hovedorganisation ser dagens lys 1. januar. Også her på Konventum glæder vi os til at være en del af den proces. Vi sammenlægger os nemlig med FTF’s kursusenhed, og får derfor endnu flere spændende kurser og uddannelser i kataloget. Men det allermest spændende bliver, at vi nu alle sammen skal lære en masse nye mennesker at kende, og at vi skal lære sammen og lære af hinanden.

Det bliver utroligt spændende at være med til at arbejde for, at vi ikke bare indlemmer en ny gruppe i et eksisterende fællesskab, eller fusionerer to fællesskaber. Det afgørende bliver, at vi sammen får skabt at stærkt nyt fællesskab, hvor der er plads til os alle og de forskelligheder vi har, men hvor vi
alle arbejder mod det samme mål, og hvor vi ved, at der er langt mere, der forener os end der splitter os ad.

Vi har nu en unik mulighed for at skabe et stærkt og udviklingsorienteret læringsmiljø, hvor vi kan lære af hinanden og inspirere hinanden til handling. Fagbevægelsen skal basere sin styrke på stærke handlingsfællesskaber, og derfor vil handleperspektivet være centralt i alle Konventums uddannelser, så vi kan være med til at understøtte, at fagbevægelsen og tillidsfolkene styrker deres position og skaffer resultater både centralt og på arbejdspladserne.

2019 er også Arbejdsmiljørepræsentant år. Derfor sætter vi spot på arbejdsmiljøarbejdet ved at have to fælleskabsuger med fokus på arbejdsmiljø, og derudover vil alle fællesskabsuger indeholde mindst én arbejdsmiljøaktivitet. Derudover fejrer vi i 2019 LO-skolens/Konventums 50-års jubilæum. Fejringen kulminerer i uge 23, hvor vi for første gang afholder det nye koncept ”Faglig Festival”, der sætter vi fokus på fremtiden med eksperimenterende læringsformer, involverende metoder og med debat, foredrag, kunst og musik.

Det bliver et interessant og lærerigt år, hvor vi glæder os til at se dig her på Konventum eller på et af de mange kurser, som vi afholder rundt omkring i landet.

Nanna Højlund & Esben Noël Hjort

Se det nye katalog her

 

Kurser & uddannelse - også arbejdsmiljøuddannelsen

Bliv en stærkere repræsentant
for dine kollegaer eller medarbejdere.

Konferencer og møder

Konventum danner den ideelle ramme om din konference. Vi hjælper også gerne med planlægningen og facilitering.